27 de set. 2017

Inici de curs: molt per avançar, molt per guanyar

Aquest curs ha de ser el de la recuperació dels drets perduts

La lluita per l’homologació serà prioritària 


Comença un nou curs. Un curs que, gràcies a les lluites i els acords aconseguits, podem rebre amb missatges positius. Han estat molts anys d’aplicar mesures d’austeritat extrema que buscaven el traspàs de milers de milions d’euros de les classes treballadores cap a les poderoses. Unes mesures que des de CCOO vam qualificar d’inútils, injustes i ineficaces. 

Unes mesures que, en el cas de l’Educació, han comportat que l’alumnat de Catalunya, especialment el més vulnerable, veiés conculcat el seu dret a l’educació, i que les nostres condicions de treball empitjoressin greument. Tanmateix, entre els treballadors i treballadores de la concertada ha augmentat la temporalitat i continuem perdem capacitat adquisitiva.


En els anys que portem de crisi, l’escola concertada ha perdut alumnat però, sobretot, ha perdut llocs de treball en major proporció. 
El resulta tés fácil de calcular: sobreràtios en moltes aules. I tot això en el marc d’un augment de les unitats concertades!

Com hem dit, comencem el curs parlant de recuperació de drets laborals i de drets educatius, gràcies als acords signats pel nostre sindicat en els sectors públics. Els acords a què estem arribant als sectors públics els traslladem als treballadors i treballadores de l’escola concertada en la mesura que podem. Aquests acords ens permetran recuperar, encara sense data, les pagues robades i recuperar tot el perdut. Un exemple d’això és la paga extra del 2012, que l’estem recuperant gràcies als acords a la mesa de la funció pública. CCOO, com a sindicat de classe que som, defensem a tots els treballadors i treballadores de l’educació de Catalunya, tant als centres com davant l’Administració.

Des de CCOO ja fa temps que demanem la creació d’una mesa tripartida amb la patronal i l’Administració. Entenem que ha de ser una eina indispensable per resoldre moltes de les qüestions que ens afecten.
Des de CCOO tenim clar que cal avançar en una homologació de drets laborals dels i de les treballadors i treballadores dels centres concertats amb els dels centres públics. Ja s’ha aconseguit el complement de tutoria, és només un primer pas. Encara falta l’homologació de jornada laboral i complements per especialistes.

No ens conformem amb la recuperació sinó que volem avançar en les millores de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’educació i les condicions educatives de tot l’alumnat. Un dels objectius és la baixada de ràtios, sobretot a P3 ja que probablement hagués evitat la pèrdua de mòduls als centres concertats.


Des de CCOO continuarem a l’ofensiva, no només per recuperar tot allò que ens han arrabassat, sinó també per avançar en els drets i condicions de treball i per aconseguir un sistema educatiu per tothom i de la màxima qualitat.