25 de set. 2013

Ensenyament privat: noves retallades


NOU CURS ESCOLAR, NOVES AGRESSIONS

El Conseller d'economia, Sr. Mas-Colell, va ratificar fa uns dies el que venim denunciant des del 2010: una nova agressió salarial per l'any 2014. Aquesta nova retallada de la paga extra l'afrontem des de la indefensió que ens porta el X Conveni de l'Ensenyament Concertat al vincular les taules salarials als Pressupostos Generals, un dels motius principals (juntament amb la suspensió del premi de fidelitat) pels quals CCOO es va negar a signar-lo. Finalment nombroses sentències ens han donat la raó quan defensàvem que la clàusula d’ultractivitat recollida al IX conveni era vàlida i ens permetia continuar negociant més enllà del 7 de juliol de 2012.
Malgrat no ser el conveni que volíem, CCOO ens comprometem a seguir implicant el conjunt de treballadors i treballadores del sector per recuperar i millorar les nostres condicions laborals.

La pèrdua de poder adquisitiu arribarà al 23,45% des que al 2010 comencessin les retallades. En termes quantitatius els docents de la concertada hem sofert un espoli d’entre uns 12.500 € a primària i uns 16.600 € a secundària. Això sense considerar aquells companys i companyes que no cobraran el premi de fidelitat. Totes aquestes retallades han estat beneïdes per les patronals, el Departament d’Ensenyament i els sindicats UGT-USOC.

Per si això no fos suficient, el ministre d’educació, Sr. Wert, continua sense escoltar la comunitat educativa i tira endavant el seu projecte personal d’aprovar una “nova” llei d´”educació”. La LOMCE no només no representa cap avenç en les condicions laborals i salarials del nostre col·lectiu sinó que a més a més agredeix la nostra llengua, ens devalua com a professionals i ens posa en situació d’indefensió davant les titularitats.

Fins on arribaran aquestes ofenses a la nostra dignitat professional?

VINE I LLUITA AMB NOSALTRES